the beauty store revolution

Sephora

The world’s leading luxury company LVMH decided to refurbish its Sephora flagship store in the center of Barcelona.

Their new concept was focused on developing the customer experience in a beautiful space, through an innovative retail proposal offering services and experiences to reinforce company’s message of “Shop, Play & Share.”

foodmarket Sephora Plaça Catalunya
Barcelona

Integration

Product Design

Programming

R&D / Prototyping

Software Development

Speciality Hardware Install

Systems Architecture

Visual Design

The challenge consisted in reinventing and unifying an area of 1250 m2 divided into two floors.
A massive 70 m2 LED display was the solution to merge and unify both areas.

A LED screen attached to the escalators made the client visit the ground floor. The content used tries to boost the connection link utility.

the transformation of a lobby into an immersive and iconic experience.

The main focus was on the quirky street entrance of the shop that acts like a lobby preceding the main shopping space located on the ground floor.

The bold idea was to combine massive LED screens, synchronized lighting and surround sound
The final result of this project developed together with the architecture department of LVMH became an iconic and viral space where the audiovisual show attracts customers and acts as a destination in its own right.

The purpose was to virally spread the space to Sephora’s clients who wanted to share their experience
"A worldwide reference to understand how companies are reimaging retail spaces."